In prezent frunzele de dafin sunt cunoscute pe intreg mapamondul datorita calitatilor aromatice si ajutorul pe care acestea il aduce in bucatarie si mai putin a calitatilor terapeutice ale acestor frunze; In bucataria moderna, frunzele de dafin sunt nelipsite de pe raftul cu mirodenii din casa fiecărei gospodine, acestea fiind folosite la prepararea mancarurilor prin adaugarea unui plus de aroma placut intensa frunzele uscate de dafin sunt cumparate din magazin si se pun in supe, sosuri, fripturi şi murături; toate acestea pentru calităţile aromatice pe care le au.
Însă nu doar arta culinară este ajutată de atributele acestui arbust, ci şi medicina naturistă, întrucât dafinul este folosit pentru prepararea unor unguente şi ajută în tratarea unor răni, infecţii ale cavitati bucale sau afectiuni intestinale, racieli, laringite si bronsite.
Si daca va insufla cat de putina misma din cele descrise mai sus, nu vad de ce nu ati putea sa va cresteti chiar la dumneavoastra acasa aceast arbust care pe langa semnificatia sa antica si calitatile sale plus ca ramane verde tot timpul anului in interiorul caminului dumneavoastra, acesta va poate oferi si o imagine frumoasa in caminul dumneavoastra astfel combinati utilul cu placutul.
luni, 1 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu